Kisakausi starttasi tosiaan tuossa syksyn alkaessa, kun sivujenkin päivittely alkoi innostamaan oikein urakalla, eikä loppua näy. Kisojen tulokset eivät tähän mennessä ole vielä olleet kummoisia, mutta eipä olla tuloksiakaan vielä paljoa nähty...

Itse tallilla on tapahtunut kesän aikana laajennusta tallissa, sekä laitumia on saatu lisää. Ympäristökartta päivitetään jossain vaiheessa, jotta tilanne selkeytyisi muillekin.

Jotkut hevoset ovat olleet normaalia levottomampia syyssateiden ja myrskyjen takia, kun taas jotkut viilipytyt ovat ottaneet lunkisti kuralätäköissä lähes röhkien... Erityisesti pikkuponit ovat nautiskelleet olostaan etsimällä kurakuoppia joihin hautautua lähes korvia myöten, kirjaimellisesti! Tallityöntekijöillä on ollut kädet täynnä näiden sottapyttyjen kanssa, onneksi jotkut herkkähipiäisemmät hevoset joilla on tapana leikkiä mudassa saavat niskaansa loimen sadesäillä eivätkä täten ole niin pahassa kunnossa.
Näissä tilanteissa kunnioitan syvästi diivamaisia piirteitä hevosessa, kun eivät meinaa viihtyä ollenkaan ulkosalla näillä säillä.

Tänäänkin aamulla ulosviennissä Diva pisti shown pystyyn eikä meinannut lähteä ollenkaan ulkoilemaan. Lopulta se kuitenkin suostui pitkin hampain loikkimaan tarhan kuraiselta portilta muiden pikku tammojen sekaan. Selvästi se nyrpisteli turpaansa parille muulle ponille jotka olivat jo kuorruttautuneet sievällä kerroksella.

Viimeaikoina olen keskittynyt ravureittemme treenaamiseen ja erityisesti dölet ovat saaneet lupaavia aikoja kotiradalla.Dragen sekä Mergulum kumpainenkin ovat päässeet jo muutamiin lähtöihin ja ajat ovat olleet ihan mukiinmeneviä, muttei vielä voittaja-ainesta. Kiitosta on kuitenkin annettava kummankin yrityksestä, kanssakilpailijat vain ovat olleet vahvimmillaan.

Amerikkalaisista vain orit ovat käyneet pyörähtämässä radoilla, mutta eiköhän pian lähdetä koko poppoolla valloittamaan ratoja, kunhan sopivia raveja löytyy.
Ranskalainen Demi on myös lupaillut hyvää innokkuudellaan kotiradalla ja pääsee seuraaviin raveihin varmasti.

Sitten vielä uusimmista tulokkaista nimittäin Acantha Farmilta ja L'amour aux chevauxsta saatiin tässä viikon sisällä uusia poninuoria. Acanthasta hurmaavat russponit Ollie B, Micado B ja Serenade B. Uskalsin tarjota poneista alunalkaen tietäen mitä saa, kun heiltä kasvatin hankkii, kun onhan meillä ennestään kaikki hurmannut Lisetar B! Katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja miten ponit pärjäävät lajeissansa, kunhan varttuvat.

LAC:sta saapuneet ponit ovat welsh C-tamma Sorraya Treasure LAC ja new forestinponiori Extravagant Khrummer LAC. Ponit lähtivät heti mukaani, kun näin ne, sillä kummassakin on sitä jotain mikä voi tulevaisuudessa viedä ne pitkälle.

Viimeisenä kerrottakoon Lutan, tallisutemme, seikkailuista. Tyttö on ollut ihan mahdoton viimeaikoina ja jos se on ollut kotona on se säntäillyt pitkin tallipihaa yrittäen saada jokaisen elävän olennon riehumaan mukanaan. Koirat onneksi pitävät Lutan laumassaan ja leikittävät, ettei se ehdi tylsistymään tallipihassakaan.
Useimmiten sutta ei kuitenkaan näy sillä se seikkailee metsässä miten sitä huvittaa ja välillä se saa yllytettyä Saharan mukaansa... Olen huolissani eniten Saharan selviytymisestä niillä reissuilla, mutta terveinä sieltä aina tullaan ja intoa puhkuen. 
Välillä tuntuu, että Luta salaa jotain ja olenkin yrittänyt seurata sitä huonoin tuloksin. Se eksyttää minut hetkessä ja lopulta käännyn takaisin. Toivottavasti tämä on vain ohi menevä vaihe, sillä suteen on jo kiintynyt kovin enkä tiedä miten se pärjäisi enää luonnossa. Onneksi se tosiaan käy aina kotona ja vaikuttaa hyvävointiselta. Pientä pyöreyttä on kyllä ollut huomattavissa, joten elättelen toiveita siitä, että kyseessä olisikin pennut?