Joulujuhlista ei ollut paljonkaan puhetta, joten 23. päivä vietettiin pienimuotoisesti tallin kesken joulua. Talli oli koristeltuna ja toimistossa oli tarjolla joulutorttuja, pipareita glögin, mehun tai kaakaon kera. Monet olivat tuoneet myös lempihevosilleen tuomisia ja itse tietenkin muistin tallilaisia jakamalla kaikille jotain pientä kiitokseksi kuluneesta vuodesta.

Tallin arki kuitenkin jatkui ja hevosia ratsutettiin, karsinat siivottiin sekä hevoset hoidettiin normaaliin tapaan.

Itse kävin tänään Nerolla maastossa ja samalla tarkastamassa rannan tilanteen. Aidat olivat pystyssä ja sauna pysynyt kuivana. Kiersimme vielä radan kautta jossa näytti kaikki olevan hyvin myös. Nero oli erittäin virkeä ja innoissaan pitemmästä lenkistä. Dali ja Tankki näyttivät hapanta naamaa laitumella, kun Nero oli päässyt liikkeelle. Sanoin niille etteivät huolisi, sillä kyllä minä heilläkin kävisin lenkillä.
Pakko paljastaa vielä tulevasta show'sta sen verran, että Nerolla, Dalilla ja Tankilla on siinä suuri osa, joten kolmikkoa pääseekin joulun jälkeen heti treenailemaan osuuttaan.

Iltatallin jälkeen väki alkoi vähetä ja tarkastin tallit, että kaikki on kunnossa ja sammutin valot sekä lukitsin ovet. Päästin vielä koirat ulos viimeisen kerran tänään ja samalla pari kissaa singahti pihalle. Voi huoh, saa taas ravata yöllä avaamassa ovea niille roikaleille. Onneksi koirat sentään tulevat kun kutsutaan. Miska oli löytänyt taas jostain kuravelliä ja pääsinkin pesemään sen vielä iltapuhdiksi. Muille riitti tassujen pyyhkiminen.

Lunta ei tosiaan näyttänyt tänä jouluna tulevan, mutta joulumieltä löytyy tällaisinakin aikoina, kunhan vain osaa itse asennoitua.

Yöllä heräsinkin ensin kissojen mesoamiseen pihalla ja kävin päästämässä ne sisälle, palatessani nukkumaan kuulin Lutan suunnalta uikutusta ja kun menin katsomaan oli Lutan kyljessä viisi sudenpentua.
- Voi Luta, kuiskasin ja silitin voipunutta sutta joka näytti kuitenkin tyytyväiseltä. Se oli pärjännyt ihan itsekseen ja vilkaisulla kaikki pennut näyttivät terveiltä ja reippailta, ainakin ruokahalua riitti ja jätinkin susiperheen rauhaan Lutan pesään, kömpien itse omaan sänkyyni.

-------------

Aamulla Luta olikin jo noussut ja käynyt keräämässä lisää pehmikettä pennuille, tarkastin tilanteen siellä ja kaikki näytti olevan kunnossa. Toin Lutalle lisää vettä ja ruokaa pesimäpaikan lähelle, jottei sen tarvitsisi jättää pentuja kauaksi aikaa vaikka talossahan sitä oltiin, mutta kuitenkin.

Tänään hevosilla olisi vapaapäivä ja kävin tekemässä aamutallin parin avustajan kanssa klo 6.00. Hevoset pääsivät heinästämään sitä mukaa kun olivat syöneet. Kaikki näyttivät tyytyväisiltä, kun ei tarvinnut loimittaa. Se hyvä puoli leudossa ja lumettomassa kelissä tosiaan on.

Kun kaikki hevoset olivat pihalla ja heinät turvan edessä pääsin itsekin aamiaiselle, toivotin hyvät joulut avustajille, jotka ystävällisesti olivat lupautuneet auttamaan karsinoiden siivoamisessa jonka jälkeen kuitenkin lähtisivät perheittensä luo joulua viettämään. Päiväheinät ja iltatallin hoitaisin vanhempieni kanssa joiden kanssa vietän itse tietenkin jouluni.

Rauhallista joulua kaikille!