Tänään tai oikeastaan jo viime yönä alkoi hirmuinen kolina ja humina sekä sateen ropina, että huh huh... Luulin jo, että lentokone on tippunut taivaalta, mutta kun ikkunasta katsoi niin puut taipuilivat rajusti ja sataa loiskui. Sellainen joulusää...

Hevoset olivat tietenkin koko päivän hermostuneita, kun eivät päässeet pihalle ja jotkut hermoilivat tuulesta ja sateesta aiheutuvaa meteliä. Onneksi monet tallilaiset pääsivät paikalle vahtimaan hevosia ja saatiinkin pidettyä porukka rauhallisena lopulta tallissakin ja oli ihan mukava tunnelma.

Koirat pääsivät ulos vain tarkkailun alla pihamaalle, ettei vain mitään kävisi. Kissat pysyivätkin sisällä ja käyttivät vihdoin mielellään kissanastiaa...

Luta ja pennut pysyttelivät mielellään pesässä, mutta jotkut pennut ovat jo alkaneet hortoamaan pois sieltä. Lutalla olikin siinä sitten työ, mutta Netta yllätykseksemme ryhtyi apulaisvahdiksi.

Illalla myrsky jatkui yhä pahana, joten hevoset eivät olleet ulkoilleet koko päivänä, sen verran vaaralliselta se puiden vääntelehtiminen näytti eikä turhaan varotoimia tehtykkään, kun laitumien vieriltä kaatuili puita ihan mukavasti. Soitinkin heti samana päivänä jonkun raivaamaan puut sieltä, kunhan pääsisivät. Lupautuivatkin jo huomiseksi.

Sitten täytyykin suunnitella aitojen korjaustalkoot. Voi tätä sääoikkujen mukavuutta, onneksi niitä ei kovin usein ole täällä nähty.