Helteet ne vain jatkuvat, eikä olla saatu pisaraakaan vettä taivaalta, kuten ei myös ukkosiakaan... Onhan niitä povailtu, mutta tuntuvat aina kiertävän kuuloetäisyydellä... Täten laiskemmat päivät ovat olleet arkea ja vasta iltaisin, toisinaan yöhön jatkuen ollaan saatu tehtyä mitään hyödyllistä. Ollaankin päästy todistamaan yöpuhteja, kun hevoset laitumella pistävät ranttaliksi heti, kun viilenee ja jaksaa alkaa toohottamaan.

Iltaisin ollaan lähdetty aina isommalla joukolla uiskentelemaan ja jotkut ovat käyneet jopa aamu-uinneilla eri aikaisin, taikka päivällä jos metsätiet ovat olleet tarpeeksi viileitä puiden siimeksessä. Ranta on aurinkoon nähden otollisessa asennossa, että keskipäivän aikaan ei tarvitse mennä kauas vedenrajasta, kun puut varjostavat. Joten ei ihme, että siellä viihdytään päivisinkin parhaassa tapauksessa...

Ei pidä unohtaa koiraeläin laumaa, joka lähtee enemmän kuin mielellään mukaan polskimaan ja no... Luta on ottanut tavaksi lähteä muutaman muun kanssa omin nokkinensa rantsuilemaan...
Kissoista taas ei näy päivällä paljoakaan, illalla ne alkavat vilkastumaan ja haihtuvat metsästelemään ja nauttimaan viileydestä.

Kyllähän sitä jo alkaa toivomaan vähän viilennystä säähän... Erityisesti vesisade olisi toivottua ettei maa olisi näin kuiva ja kova... Ja kasvit saisivat kastelua, kun laitumet tuntuvat vähän kuivahtaneilta paikoittain.