Vihdoin se kunnon lumi alkoi tehdä tuloaan ja viime yönä ripotteli lisää lunta, joka taukosi aamuksi ja iltapäivällä lumisade muuttui lumimyräkäksi ihan mukavan viiman kera. Hevoset innostuivat tietenkin paksusta lumikerroksesta ja illemmalla oli joidenkin kohdalla pieni pyydystysoperaatio paikallaan, kun varsanmielisimmät halusivat tuiskuttaa lunta kavioistaan "coolistellen" hangessa.

Pöllytystä kerrassaan, kun lumi oli kevyempää pakkaslunta vaikkei pakkastakaan ollut -5 enempää... Islanninhevoset ja muut paksukarvaisimmat heinäimurit saivat viettää päivän ilman loimea ja talliin päästessä oli näky komea; lumikuorrutteisia hevosia. Ainakin tiesi talviturkin toimineen, kun ei ollut päässyt kastelemaan pohjavilloja.

Tapahtui tänään sentään jotain mullistavaakin. Iki-ihana Alfgrimur frá Hok islanninhevosruuna saapui meille. Pitkä aikainen salainen haaveeni ruunan ostamisesta toteutui, vaikka poju oli jo kerennyt siinä välissä asumaan jonkun muun luona kuin Niilamossa. Atte saapui keskipäivän aikoihin ja vaikutti aluksi hermostuneelta, eikä vielä illallakaan ollut täysin vakuuttunut ympäristöstään. Vielä myöhemmin kun kävin tallissa tarkastamassa tilannetta niin oli ruuna vihdoin rentoutunut, minkä näki sen ilmeestä ja olemuksesta. Ruunan karsina sijaitsee pikkutallissa sivummassa rauhallisimpien hevosten keskellä, jotta Atte voisi saada jotain turvaa niiden rennosta läsnäolosta, joka oletettavasti toimikin.

Huomenna Atte pääseekin tutustumaan muihin issikkapoikiimme, toivotaan vain, että poju on siihen mennessä vakuuttunut ympäristön mukavuudesta ja huomaa, ettei täällä ole sen kamalampaa, kun on tilaa temmeltää laitumella ja heti alkuun ei lähdetä ratsastamalla kiusaamaan. Harjausta täytyy aloitella varovasti, kun ruuna sitä niin pelkää.

Wilmasta ja Snoopysta voisi kertoilla sen verran, että ovat kumpikin jo ulkoilleet normaalisti ja Snoopy viihtyy hyvin Midin kanssa pelmuten. Onneksi Midistä löytyy vielä varsan leikkisyyttä joten kumpikin saavat virikkeitä, välillä jopa Wilma intoutuu mukaan leikkiin. Tänään riemu repesikin lumi sateesta jota Snoopy ihmetteli ensin maistellen hiutaleita ja kun lunta lopulta oli jo temmellettäväksi asti alkoi sellainen säntäily ettei mitään rajaa... Piti vähän tarkkailla pikku pojua ettei mene turhan villiksi ja vaarallisiksi säntäilyt ja loikat hieman illemmalla jo liukkaammassa maastossa, kun aiempien päivien vähän sulaneet/sateiden kastelemat loskat alkoivat kovemmalla pakkasella jäätyä. Ei meinannut tämäkään poika malttaa seurata emäänsä ja siskopuoltaan, kun lähdettiin iltatallia kohti ja joutui pojun erikseen noukkimaan lumikasasta sisälle...