Tänään oli taas vahvoja tunteita liikkeellä, kun näin myynti-ilmoituksen kuvankauniista Aidan Saydsamista, tutummin Sampasta. Tietenkin minun oli heti pakko tarjota tästä herrasta, eikä vähemmän sen takia, että se on kokenut jo paljon elämänsä aikana niin tietysti haluan tarjota tällekin ponille elinikäisen ja rakastavan kodin. Parin muun tarjouksen joukossa onnekseni saimme tämän siunauksen ja poni saapui meille.

Samppa ensi alkuun ihmetteli uutta paikkaa, mutta sai rohkaisevia tervehdyksiä ympäriltä mikä tuntui rauhoittavan pojua. Päästin sen ensin yksin tarhaan syömään päiväheiniä, joita oli saanut mukaan ja totuttelemaan uuteen ympäristöön. Muut ympärillä tietenkin tarkkailivat kiinnostuneena tulokasta, mutta Samppa ei heiniltä ensin tahtonut käydä tutustumassa. 
Kun se lopulta oli syönyt se meni suorinta tietä nuuskuttelemaan viereisen tarhan ponirouvien kanssa, jotka käyttäytyivät siivosti eivätkä ininää kovempaan mekkalaan yltyneet, mutta pistivätpä silti hiljaisemman Sampan omaan asemaansa. 

Otin Sampan myöhemmin liinassa pihamaalle ja taluttelin pihamaalla, käytiinpä myös pyörähtämässä karsinassa joka tuoksui kerrassaan niin maan kiinnostavalle, että jouduin orin sinne hetkeksi jättämään, jotta sai rauhassa tutkia kotinsa.
Vihdoin kun kierrosta saatiin jatkettua päästiin tutustumaan tuleviin tarhakavereihin Mossiin ja Vekaan, jotka olin valinnut sopivaksi parivaljakoksi. Samppa sai olla loppupäivän näiden kaverusten viereisessä tarhassa ja kolmikko näytti tulevan toimeen keskenään oikein hyvin, Mossi piti ylimmän asemansa ja sai itselleen toisen kätyrin, koska Veka ei jaksa arvojärjestyksiä sen enempää selvitellä. Katsellaan huomenna miten yhteen laittaminen sujuu isommalla laitumella jossa pääsee kruisailemaankin...

Tallille saapui myös tässä taannoin erityinen russiori, Holta Pomir. Erityisesti erityisen ponista tekee sen harvinainen tiikerinkirjava väritys! Ori kotiutui nopeasti ja pidän sitä hienona isäehdokkaana tuleville pilkkurusseillemme. Katsotaan miten meidän tiikerinkirjavien russien kannan kehittäminen lähtee käyntin.