Tuli todettua, että vasta nyt vuonna 2013 laitoin elämäni ensimmäisen kerran hevosia kantakirjatilaisuuksiin ja ihka ensimmäinen yritys oli Extravagant Khrummer LAC:in kanssa, jonka kanssa koettiin pettymys, eikä saatu palkintoa, itse kun orista kuviteltiin paljonkin, mutta eihän tuo meitä lannistanut. Herra on meille mitä upein ja hienoin kaveri, jonka arvoa ei laske lainkaan moinen takaisku. Viimeistään Krumin jälkeläiset kertovat omaa hienoa tarinaansa, ettei tämä ole ihan turha isäponi.

Myöhemmiten ollaan yritetty osallistua Maverickilla ponikantakirjatilaisuuteen, mutta osallistumisessa oli ongelmia tai tilaisuus oli täynnä, eikä myöhempiin kyselyihini muihinkin asioihin liittyen ole tullut vastausta... Katsotaan milloin taas päästään yrittämään ponikantakirjaa.

Ensimmäinen onnenpotku tuli kesäkuun suomenhevostammojen kantakirjatilaisuudessa Riiviöiden Villitähden kanssa, joka palkittiin KTK-III -palkinnolla. Upeaa! Itselleni ainakin! Täten 5.6.2013 kantakirjattiin ensimmäinen Wild Horse Ranchilainen =) 

Tuon jälkeen koitettiinkin onnea kahden suomenhevosorin kanssa elokuun suomenhevosorien tilaisuudessa, jossa Milkan Uskomaton sai KTK-III -palkinnon, kun taas Milkan Kultti jäi palkinnotta. Hienoa kuitenkin, että mahduttiin tilaisuuteen, mikä jännittää ihan ensimmäisenä ja eniten. Ensimmäinen orimme siis kantakirjattiin 5.8.2013.

Viimeisimpänä laitoin hevoskantakirjan elokuun tilaisuuteen Dara v.d. Durenin ja Beyraw v.d. Durenin, jotka kumpainenkin palkittiin KTK-III:lla. Tämän perusteella jokainen kantakirjatilaisuus on ollut meille erilainen ja hiljalleen tuloksia tuonut kokemus.

Milloinkohan ensimmäiset omat kasvatit pääsevät kokeilemaan onneaan kantakirjatilaisuuksissa? Ensimmäisenä ongelmana onkin hankkia niille kelpoisuudet, jossa voi vierähtää, kun ensisijaisesti näyttelymenestyksellä mennään ja meidän hevoset tuntuu pärjäävän niin kehnosti, joten menestystarinoita odotellessa... =)

Sitten toiseen asiaan, nimittäin meille tuli tänään vielä yksi Sevruslainen shetlaninponi, Hedwig. Aiemmin tällä viikolla saimme shettislaumaan lisäystä viiden ponin verran, josta kaksi oli standardeja ja kolme minejä, Hedwig vahvistikin standardipuolta, joten 3 ja 3 yhteensä. Oikein hellyyttäviä otuksia jokainen, kaikilla tullaan kokeilemaan valjakkoajoa ja erityisesti Fenriristä näyttäisi kehkeytyvän oikea malliesiintyjä, minkä puolesta varmasti kokeillaan siipiä VSN:ssä tulevaisuudessa!

Mistä puheen ollen ollaan taas suunnittelemassa VSN:iä (muutamille kylmäveriroduille) omalle tallille, kunhan saadaan tuomarit kasaan ja kutsu kalenteriin. Toivottavasti pian! =)